Oneindige jool | pagina’s 580 — 653
David Foster Wallace

Op tweederde van het boek doe ik nog altijd braaf mee aan de Infinite Summer. Niet omdat er geen leukere dingen te doen zouden zijn. Maar omdat ik besef dat dit de enige manier is waarop ik het boek ooit zal uit krijgen.

Elke week 75 pagina’s lezen, en hier vrijdag even iets over melden, houdt dit zo onmogelijke boek ondertussen levend.

Ik lees nooit meer dan een afgerond tekstgedeelte per dag. Als het boek slechts een pagina voor een hoofdstuk nodig heeft, zit mijn dagtaak er daarmee ook op. Infinite Jest leent zich er niet voor om aan een stuk door gelezen te worden.

Daags na mijn tussentijdse conclusies hier, kijk ik op de Infinite Summer-site naar de samenvatting op hoofdpunten. Me dan altijd verwonderd over de trivia die er aangetekend worden.

Tegelijk kan ik niet volhouden nog altijd geen idee te hebben waar dit boek over gaat, en wie de belangrijkste personages zouden zijn. Het punt is alleen, ga ik hier nauwer op de inhoud in, dan nog volgen de ontwikkelingen niet zo op elkaar dat ik een volgende week verder kan op wat ik eerder schreef. Ik wacht liever tot het boek uit is om inhoudelijk een samenvatting te geven.

En goed, daarmee worden deze bijdragen hier wat leeg. Maar dat kon ik vooraf ook niet weten.

[de hele reeks gewijd aan de Infinite Summer staat hier]


[x]#6144 fan vrijdag 21 augustus 2009 @ 00:00:01