Oneindige jool | uitgelachen
David Foster Wallace

Dat ik mijn boeklogjes in éen keer achter elkaar optik, heeft soms een nadeel. De emotie van dat moment kan kleuren wat er uiteindelijk aan oordeel komt te staan. Sterker nog, het overkomt me weleens dat ik me ineens veel sterker uitdruk dan van tevoren gedacht.

Alsof er naast het beredeneerde oordeel over een boek, onbewust ook een emotioneel oordeel klaarligt, dat plots opspeelt als ik te neutraal blijf.

Ik was van plan een zo objectief mogelijk boeklogje te wijden aan Infinite Jest van David Foster Wallace. Dat lukte me niet. Daarvoor heeft het boek mij op te veel manieren geërgerd.

Was het niettegenstaande al dat een belevenis om de Infinite Summer mee te mogen maken.

boeklog 21 ix 2009


[x]#6227 fan maandag 21 september 2009 @ 00:00:00