Sentiment over goedkope paperbacks

Interessant overzicht van bijna alle Salamander-pockets, bij Lenoirschuring [via]. Interessant, omdat zo’n reeks aan boekomslagen allerlei ideeën en opinies oproept.

Zo vond ik de kaften die na 1989 geproduceerd zijn voor de reeks bijna altijd vreselijk. En niet eens omdat dan ineens vooral foto’s gebruikt worden, in plaats van illustraties. Maar het is of die omslagen op de computer ontworpen zijn toen daar nog niet zo veel mee kon. Of dat ze nog te kort geleden op de markt waren om al vertedering op te roepen, door de onhandigheid van toen.

Nu is de Salamander-reeks maar éen van verschillende goedkope series waarin Nederlandse uitgevers hun ervaren titels opnieuw uitbrengen. Deze hield bovendien in 1996 op. En ik bezit ook maar relatief weinig van die boeken. De Multatuli‘s. Wat Bob den Uyl‘s. Piet Grijs. Tegelijk heb ik meer titels dan verwacht in een Salamander-uitgave gelezen.


[x]#6350 fan woensdag 28 oktober 2009 @ 14:13:04