Zo’n dag

Zo’n weblog bijhouden, is dat nu nog veel werk, vroegen ze.

Nee, als de boel eenmaal geïnstalleerd is niet. Nu ja, voor boeklog moet ik al die boeken wel eerst nog helemaal zelf lezen. Maar dat deed ik zonder boeklog ook al.

Alleen veranderen de makers van de software waarop mijn weblogs draaien weleens wat specificaties. Zonder dat zulke wijzigingen ergens aangetekend worden. En dat kan dan soms wel enorme tijdschade opleveren.

Alles dat goed moet, kost tijd. Dat wel weer.

Zo hield ik me vandaag bezig met het probleem dat de naam ‘Maarten ’t Hart’ op het moment door de database anders wordt opgeslagen dan de naam ‘Maarten ’t Hart’. En nee, ik zie ook geen verschil.

Erger nog was dat als ik niet zelf Maarten ’t Hart schreef, maar het systeem automatisch de naam Maarten ’t Hart liet voorstellen, die dan nog altijd verkeerd in de database kwam te staan. En dat die naam goed in de database komt, is dan weer van belang voor de auteursindex.

Enfin.


[x]#6379 fan donderdag 5 november 2009 @ 21:20:18