Citaat van de dag | 1106

In de jaren daarna zag je Francisco veel op televisie geraadpleegd worden over allerlei problemen op zijn terrein: deskundige. Tot hij ineens wekelijks optrad als het intellectuele hoogtepunt van het (ook wel heel dommige) programma De leugen regeert waarin Felix Meurders bijvoorbeeld onthulde dat Steenwijk in de Veluwebode de hoofdstad van Drenthe was genoemd, terwijl iedere journalist toch behoorde te weten dat het Meppel is.

Jan Blokker, ‘Al die verdomde opinies nu ook nog op een linkse site’


[x]#6381 fan vrijdag 6 november 2009 @ 08:46:13


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

2 kommentaren

Gezellig  op 6 november 2009 @ 09:48:08

Mooi stukje, dank. Dit citaat was mij wel uit het hart gegrepen: “Terwijl half Nederland langzamerhand krankzinnig wordt van alle opinies op alle opiniepagina’s, en alle online-reacties op alle opinies van alle opiniepagina’s […]”.

Ik moet nog steeds eens een stukje schrijven over deze ‘horror vacui’: je moet overal iets van weten, over alles een mening hebben. Doodvermoeiend. En de kwaliteit van dat ‘iets’ doet er niet eens echt toe, dan.

eamelje.net  op 6 november 2009 @ 10:17:35

Zoals ik dinsdag kopte: Die hadden we nog niet, websites met meningen.

En zoals ik woensdag schreef: Krijg je een keer feiten in de krant, kloppen die niet. Meningen poneren, is immers ook zo veel makkelijker.

Merkwaardig is het, dat al die mogelijkheden van de media niet gebruikt worden om iets goeds te maken, of iets moois, of iets waars. Dat enkel de ruis versterkt wordt, tot alles overstemd is.