Building the world’s fastest man | 2

Ruim vijf jaar geleden logde ik over het verhaal van ‘Tiny’ Tim Montgomery. De sprinter waarvan toen nog vermoed werd dat hij met een speciaal dopingprogramma was opgepompt om sterker te worden. In 2002 veroverde hij het wereldrecord op de 100 meter.

Hoe het sindsdien met Montgomery verliep, is bekend. Van dopinggebruiker werd hij ook dopingdealer. En van de handel in prestatiebevorderende middelen was het een kleine stap naar ander spul. Inmiddels zit hij tot 2016 in de gevangenis, en veegt hij bladeren om daar 12 cent per uur mee te verdienen.

Tim Montgomery praatte met The Times. Dat verhaal kende ik nog niet. En helaas levert het me niet genoeg details op over dat dopinggebruik. Behalve dan dat bij Montgomery en Marion Jones thuis de steroïden naast de groente in de koelkast lagen.

Maar toch…


[x]#6440 fan zaterdag 28 november 2009 @ 13:34:36


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden