Google is dood, lang leve Google

Dat mijn weblogs telkens gehackt worden, heeft maar éen doel. Er worden onzichtbaar verwijzingen geplaatst, naar andere websites. En zo’n verwijzing maakte die andere website dan iets populairder, bij Google. Zodat die hoger in de rangorde scoorde, bij de zoekresultaten.

Dat is de plaag van het leven met een monopolie. Google was ooit te goed, dus probeert iedereen goedschiks of kwaadschiks bij Google in de gunst te komen. Waarbij de fraudeurs het meest fanatiek blijken te zijn. Mede daardoor staat het wereldwijde web vol met weblogs waarop alleen spam prijkt, en is er andere overlast. En dus klaag ik ook al jaren dat de resultaten van Google aanzienlijk minder bruikbaar zijn dan een jaar of tien terug.

Maar het is nog erger, Google heeft het deze week helemaal opgegeven, aldus Andrew Orlowski.


[x]#6546 fan donderdag 10 december 2009 @ 11:01:19