Citaat van de dag | 0217

Misverstand 6: Nu vertrekken zou betekenen dat al het werk voor niks is geweest.

Vraag de inwoner van Uruzgan wat hij of zij vindt van de Nederlandse aanwezigheid. Steekproeven leren dat negen van de tien inwoners zegt dat de buitenlanders beter kunnen vertrekken. Ze brachten de oorlog naar de provincie ten koste van honderden burgerdoden. Het jaar 2005, voor de Nederlandse komst, was veel veiliger menen ze. De laatste jaren was de grote stap voorwaarts de uitbreiding van het gezondheidszorg. Zelfs de verste uithoeken beschikken nu over medische posten. Maar daarvoor is geen buitenlands leger nodig. De taliban valt geen hospitaaltjes aan. Ze hebben die namelijk zelf hard nodig. Het cynische feit speelt dat de door Nederland betaalde medische zorg gebruikt wordt voor het oplappen van talibangewonden.

Arnold Karskens, ‘Misverstand Uruzgan


[x]#7215 fan woensdag 17 februari 2010 @ 16:37:40


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden