Help, ik moet met de media omgaan | intermezzo

De onvermijdelijke Charlie Brooker bespotte ditmaal in Newswipe het eeuwige tekort aan nuttige beelden voor nieuwsmedia, en de oplossing om dan maar de camera op hun eigen mensen te zetten.


[x]#7231 fan zondag 21 februari 2010 @ 13:13:07


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

4 kommentaren

mies  op 23 februari 2010 @ 12:45:59

Je hebt mij ook liefhebber gemaakt van zijn programma. Ik heb een aflevering of zes, zeven via de Tube gekeken, maar ik ben de draad kwijt. Episode guides laten me in de steek. Welk seizoen loopt nu? Je haalt nu iets aan uit seizoen 2. Dat is toch van jaren geleden? En toch ben ik het niet tegengekomen, terwijl ik meen seizoen 2 gezien te hebben.

Ik vraag het omdat ik de stukken over nieuws het aardigst vind. De recensies van en inkijkjes in reality tv geloof ik verder wel. Dus ik wil even langs de relevante uitzendingen kunnen klikken.

eamelje.net  op 23 februari 2010 @ 13:46:09

Charlie Brooker heeft twee vergelijkbare, maar toch verschillende programma’s. De ene heet ScreenWipe — naar diens TV-column ScreenBurn voor The Guardian — en wordt al enige jaren uitgezonden. Ik heb daar niet alle afleveringen van opgeslagen; maar daar zijn 5 seizoenen van. Ook was er een jaaroverzicht eind december 2009 over het nieuws, die bij sommigen als seizoen 6 telt.

Vanavond wordt Newswipe uitgezonden, om 23.30 op BBC 4. Dat is dan de zesde aflevering van het 2e seizoen.

eamelje.net  op 23 februari 2010 @ 15:09:38

Alle fragmenten waar ik de afgelopen weken naar verwees, kwamen dus uit het lopende seizoen — steeds uit de aflevering van die week.

mies  op 23 februari 2010 @ 15:36:15

Aha, ik blijk weer eens een slordige lezer te zijn. Screenwipe vs. Newswipe. Ik weet nu waar ik moet zijn. Dank.