Verramsjt

Twee jaar geleden meldde ik verrast dat er eindelijk een vertaald boek van John McPhee in de winkels zou komen hier. En thans ligt datzelfde boek, kansloos verramsjt, bij De Slegte.

Niveus van het spel was volgens mij ook niet het meest logische boek om McPhee bij een Nederlands publiek te introduceren. Zoals ik in mijn boeklogje schreef:

McPhee beschrijft in dit boek éen wedstrijd — beginnend met de eerste opslag, en eindigend met het winnende punt. Die wedstrijd is de halve finale van de US Open in 1968 waarin de Nederlander Tom Okker niet uitkwam, maar er twee Amerikanen tegen elkaar speelden.

Neem ik mezelf nu wel kwalijk niet even gekeken te hebben of Okker niet nog een nawoordje of voorwoordje had bijgedragen aan de vertaling.


[x]#7427 fan woensdag 5 mei 2010 @ 10:36:49