Serieel lezen

Op 1 september had ik ruim twintig boeken uit de reeks privé-domein gelezen, en alvast op boeklog geplaatst. Een mooie serie. Toen leek het een goed idee om september 2010 een soort speciale maand te maken; met dertig besprekingen van boeken uit éen reeks.

Alleen las ik tussendoor nog andersoortige boeken dan autobiografieën, memoires, en brievenbundels. En het voelde niet goed om daar pas in oktober mee te komen. Dus gaat de actiemaand verder niet door.

En toch heeft serieel lezen iets. Al geldt dat meer voor reeksen van eenzelfde schrijver, dan voor series van dezelfde uitgever. In korte tijd meerdere boeken lezen van éen auteur maakt onbarmhartig duidelijk wat zijn of haar sterkten en zwakten zijn. Dus is het mogelijk zo een schrijver voor altijd onleesbaar te maken.

Maar ik ben er niet zeker van of dat wel zo verkeerd is.


[x]#7802 fan vrijdag 10 september 2010 @ 13:35:39