Bij de tiende jaargang

De bouw van eamelje.net begon in april 2001. Maar de aarzelende start volgde pas in oktober. Tot op dat moment was ik vooral bezig geweest met de technische kant van dit weblog. Om dan te ontdekken dat zelfs de meest handige weblogsoftware nutteloos is, als er geen teksten komen om te publiceren.

Deze week gaat eamelje.net zijn tiende jaargang in. Het landschap online is inmiddels onherkenbaar veranderd. Weinig weblogs van negen jaar geleden bestaan nog, en die er zijn worden zelden regelmatig bijgewerkt.

Zelfs ik besteed aanmerkelijk meer tijd aan mijn boeklog, dan aan dit weblog. Eamelje.net kampt nog altijd met hetzelfde probleem als in 2001. Er zat toen weinig idee achter wat ik er mee wilde, behalve dan om te doorgronden hoe dat webloggen technisch in elkaar zat. En idee is er nog immer niet.

Dus blijft het prutsen.

Maar, prutsen levert ook weer prettig weinig druk op. Dat is ook wat waard.


[x]#7923 fan zondag 24 oktober 2010 @ 20:05:37


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

niemsz  op 26 oktober 2010 @ 22:55:35

gefeliciteerd en bedankt voor tien jaar stof tot peinzen