Bepalend

Elders biedt Achille van den Branden een indrukwekkend overzicht van de boeken die voor hem beslissend zijn geweest. En direct is zo’n lijst ook een aansporing om na te denken over wat voor mij ooit bepalend was. Alleen merk ik dan meteen op dat er nogal wat verborgen is, of weggeraakt.

Die gele geschiedenisboekjes bijvoorbeeld, waarvan ik er zo veel las, halverwege de lagere school. Heette de schrijver Feenstra of Veenstra, of had Feenstra of Veenstra die uitgegeven?

En goed, dan is internet tegenwoordig rijk genoeg om vrijwel meteen het resultaat op te leveren dat die gele boekjes tot de serie ‘Echo der eeuwen’ hoorden. En dat ze allemaal geschreven waren door een Ruurd Feenstra.

Maar zo zijn er nog zo veel naspeuringen te doen.

En dan zijn er al die tijdschriften ook nog.


[x]#8000 fan vrijdag 26 november 2010 @ 11:57:25


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden