Nerd koopt volkscomputer | xii

Twee jaar oud is mijn exemplaar van de MSI Wind 100 inmiddels. En al twee jaar lang is het mijn meest intensief gebruikte computer. Zij het dat ik er nooit heel lang aan éen stuk op werk. Daar heb ik andere apparatuur voor.

En, het apparaat vertoont inmiddels ook wel enige sleet. Zo maakt de belangrijkste koelfan duidelijk meer lawaai dan voorheen.

Ook de standaard-accu, die bij aankoop meekwam, is niet zo vers meer. Al valt de slijtage me toch mee. Vergeleken met het moment vlak na aankoop, bedraagt de capaciteit nu nog 70% à 75%. En dat heb ik veel beroerder meegemaakt.

De Belastingdienst rekent met een afschrijftermijn van drie jaar, voor apparaten als deze. Ik heb in het verleden weleens na twee jaar een nieuwe laptop gekocht. Deze MSI Wind kan het nog wel een jaar doen, voor mij. Wat een nieuw netbook voornamelijk aantrekkelijk zou maken, is de langere autarkie. Terwijl dat element me nu toch minder zegt dan voorheen.

Leuk dat er een hele werkdag met een apparaat te werken is vergelijkbaar met dit. Maar het beeldscherm is bijvoorbeeld gewoon te klein om dat een heel aantrekkelijke optie te maken.

Wil ik wat anders, dan moet dat een notebook worden met een even laag gewicht, maar een groter beeldscherm; een computer die desnoods als enige computer dienst zou kunnen doen.


[x]#8064 fan maandag 13 december 2010 @ 08:00:00