Overwegingen | 0303

Het enig mooie aan de verkiezingen in Nederland is dat elke politicus zegt te hebben gewonnen. Zelfs de objectief grootste verliezers stralen nog. Want, op een moment, in de peilingen, leek de ramp nog veel groter te worden.

Voor mij zijn de reacties van politici op verkiezingsuitslagen weinig meer dan het zoveelste bewijs dat je nooit moet luisteren naar wat deze mensen zeggen. Hoe weet je of een politicus liegt? Zijn lippen bewegen.

Terwijl het toch zo simpel zou zijn om te onderzoeken wat politiek beleid uithaalt in Nederland. Veel positief effect lijkt mij er niet te zijn.

Verkiezingen in Nederland zijn als een spel met eeuwig dezelfde valse kaarten. Het publiek krijgt zogenaamd even de gelegenheid alles flink door elkaar te schudden, maar dat is schijn. Er zitten namelijk geen azen in het spel, of plaatjes. De hoogste waarden zijn de vijfen en zessen. En zo nu en dan komen er wat jokers bij, zoals de partij voor zielige dieren, of de liefhebbers van 50+ kaas.

Enfin. Peter Middendorp heeft Den Haag verlaten. Zelfs de troost dat tenminste éen columnist de onzin daar ook als onzin wist te zien, is ons nu ontvallen.


[x]#8366 fan donderdag 3 maart 2011 @ 14:09:39