Boeklog.nl

Het webadres Boeklog.info bestaat nu zes jaar. En een week.

Mijn boeklog begon een paar maanden daarvoor op minsken.eamelje.net, is nog steeds via dat subdomein te bereiken, maar dat was geen handig adres om aan een ander te vertellen. De meeste mensen spreken geen Fries. Bovendien kwamen er meteen na de start al opvallend veel bezoek langs. Dus had ik blijkbaar ook iets om anderen te vertellen.

Dat ik koos voor Boeklog.info en niet voor Boeklog.com, of Boeklog.net, was typisch zo’n snel bedacht compromis waar een mens vervolgens mee leven moet, maar toch nooit aan went. Er is geen prettig adres te maken met het woord Boeklog. Want een prettig adres vind ik een adres zoals van eamelje.net, waarbij de URL meteen al een statement is.

Boeklog.nl als adres was geen optie indertijd. Dat adres was weliswaar niet in actief gebruik — het verwees slechts door naar een website over activiteiten in de boekenwereld — maar was al van een ander.

Tot die het ineens opgaf, in de herfst van 2010.

En daarop werd Boeklog.nl ineens wel een mogelijkheid. Niet omdat ik dat adres nu zo graag gebruiken wilde. Zou ik het in bezit krijgen, zou het enkel dienen om naar Boeklog.info door te verwijzen. Maar sommige Nederlanders, en de KB, denken nu eenmaal dat een Nederlandse website alleen bestaat als deze een .nl-adres heeft. Dan maar even die twee kwartjes boete betaald om niet telkens met andermans domheid te hoeven kampen.

Boeklog.nl was in quarantaine tot 26 maart 2011. Dat was gisteren. Dit betekent dat er tot dan geen handel in te bedrijven was. Alleen was gisteren met geen mogelijkheid dat adres te registeren.

Dus was het nogal frustrerend om vanochtend te ontdekken dat een ander het adres wel had kunnen vastleggen [mirror]. Er zijn namelijk bedrijven die geld verdienen aan het veilen van .nl-domeinen die spoedig beschikbaar komen.

Net als er bedrijven zijn die voor veel geld domeinnamen komen opdringen.

Ik heb jaren last gehad van iemand die mij per se het adres eamelje.com wilde verkopen. Maar eamelje.com is niets.

Daarom ben ik nu benieuwd of iemand me Boeklog.nl gaat aanbieden. En welk een schandalig bedrag dat dan kosten moest.


[x]#8492 fan zondag 27 maart 2011 @ 15:20:41