Een stap die geen mens zal opmerken, meer een grote stap voor een man.

Boeklog is sinds de start in 2005 slechts twee keer radicaal van uiterlijk veranderd; en ik heb ooit het gebruik van een soort voorpagina ingevoerd. Tegelijk ben ik er altijd druk mee geweest, maar die inspanningen leverden vrijwel steeds veranderingen onder de motorkap op. En die zie alleen ik.

Maar het nadenken over taxonomie, en hoe de metadata van een boeklogje het best gepresenteerd kan worden, heeft nu tot een minieme, maar logische verandering geleid.

Als er gerelateerde boeklogjes bestaan, worden automatisch vermeldt, onderaan de pagina. Als die er niet zijn, kan een geregelde bezoeker weten dat het niet heel zinvol is om de link naar de auteurspagina aan te clicken die daar ook altijd stond; want de vervolgpagina zal niets meer bevatten dan het boeklogje van daarnet.

En daarom verschijnt er nu slechts een link onderaan de pagina als een boeklogje ook deel uitmaakt van een dossier.


[x]#8506 fan woensdag 30 maart 2011 @ 11:05:06