Boeklog.nl | 2

Er kwamen geen aanbiedingen, zoals ik vreesde. Het domein Boeklog.nl staat gewoon geparkeerd, online, bij een speculant. Iedereen die wil kan er een koningslosgeld voor betalen.

Het is schimmige handel, de handel in domeinnamen, zo heb ik inmiddels gezien. Handelaartjes bekijken eerst of andere sites nog verwijzen naar een adres dat op de markt komt. Als Google het adres ook nog een pagerank geeft, zet dat een extra premie op aan het aankoopbedrag.

Vervolgens gaat een vrijgekomen domeinnaam meestal in veiling naar de hoogste bieder. Die dan een statische pagina online zet, met wat advertentieboel.
 

Maar blijkbaar loont deze manier van werken. Anders zouden er niet zo veel mensen mee bezig zijn.


[x]#8568 fan vrijdag 8 april 2011 @ 22:00:54


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

2 kommentaren

Branko Collin  op 15 april 2011 @ 23:29:19

Als je er wat centen voor over hebt, zou je het merk Boeklog kunnen registreren. En dan vervolgens die domeinnaamkaper een poot uitdraaien. Maar volgens mij is dat wel tamelijk duur, en je moet het maar net willen.

eamelje.net  op 16 april 2011 @ 13:08:34

Registratie vergt 240 euro, zo al. Dat vind ik wat veul voor een hobbyprojectje zonder winstoogmerk.

Bovendien is er de vraag of het wel als merk geregistreerd worden kan. Velen gingen mij voor in het gebruik van het woord ‘boeklog’. Het adres boeklog.nl dateert uit 1999. Dus zelfs als ik het geld zou willen verkwisten, is het allemaal zo simpel nog niet.