Citaat van de dag | 0423

wat je nu ziet op de universiteiten is geen wetenschap maar een wedstrijd. Jantje verzamelt alle argumenten voor theorie A, waarna Pietje alle argumenten verzamelt voor theorie B. De manier om toch mijn ideaal van wetenschap vorm te geven, bleek schrijven te zijn. Als schrijver ben je de laatste kamergeleerde. Ik mag lezen wat al die niet-kamergeleerden, door microscopen loerend en door kijkertjes kijkend, aan deelkennis verzamelen. Dat kan ik hierbinnen lekker, glaasje jenever binnen handbereik, tot mij nemen. En zo kan ik toch mijn steentje aan de wetenschap bijdragen. Want ik heb sterk het vermoeden dat, louter door een wetenschappelijk probleem zorgvuldig te formuleren, je de oplossing ervan al een stuk naderbij brengt.

Midas Dekkers, in: ‘Tevreden met ’t ouder worden’


[x]#8637 fan zaterdag 23 april 2011 @ 09:49:21