Hitch-22 | prelude
Christopher Hitchens

Lees iemand, en dan ook nog een autobiografisch boek, en ineens vallen allerlei zaken op waar je anders gedachteloos aan had kunnen voorbijgaan. Zoals dat het portret dat Martin Amis van Christopher Hitchens gaf vast bewonderend bedoeld was, maar bij mij een heel andere indruk gaf.

Waar Amis het grote retorische talent van zijn vriend prijst, zie ik alleen voorbeelden van makkelijk koeioneren. Maar ik was er dan ook niet bij. Dat scheelt vast in de waardering.

Ondertussen ben ik ook achter het bestaan van de website Daily Hitchens gekomen; waar nijvere liefhebbers alles verzamelen wat van de man online komt. Tien jaar geleden was er ook al iemand die zoiets deed.

Toen interesseerde me dat nog.

[ lees al mijn gedachten over de autobiografie Hitch-22 hier ]


[x]#8655 fan dinsdag 26 april 2011 @ 18:09:28