Aan de knoppen

Wie een website onderhoudt, en die een beetje bij de tijd wil houden, ontdekt al gauw éen wet. Voor alle problemen die opgelost moeten worden, bestaat er altijd een oplossing die snel en eenvoudig is, maar ook absoluut fout.

Neem nu de service waarmee bezoekers eenvoudig van een webpagina kunnen aangeven dat deze hen bevalt. Gebruik daar een standaardoplossing voor, en prompt schend je privacy van dat bezoek op grove wijze.

Daarom zijn de serviceknopjes op boeklog al een tijdje hard gecodeerd, en plaatsen deze niet onverwacht cookies op de computers van wie er maar langskomt. Toch kostte het belachelijk veel moeite om de juiste code te vinden om die knopjes goed te laten samenwerken met websites als Facebook.
 

[Overigens, à propos Facebook. Ik begrijp daar niets van. Ik snap domweg niet waarom je alles uit je leven zou vertellen aan een te groot Amerikaans bedrijf, dat vervolgens geld verdient aan die informatie.
 
Nu goed. Ik ben al te lang online om onder de indruk te zijn van wat goed beschouwd een soort afgeschermde plek op internet is, waar je zo makkelijk je vrienden kunt treffen. Online interesseert me nu net vooral alles wat mijn vrienden niet zijn.]


[x]#8762 fan donderdag 19 mei 2011 @ 12:06:07