Gehackattack | 2

Woensdag werd het droog, en stond er voor het eerst in dagen niet zo maar weer opnieuw malware op de server van boeklog. Vooral de aanvallen van maandag en dinsdag waren geniepig, omdat de schadelijke bestanden een naam kregen die begon met een punt, waardoor ze niet zo maar zichtbaar waren.

Gelukkig is er dan afweermateriaal als de genoemde Exploit Scanner. En dan nog zal ik deze week nog enkele malen alles online deleten, en een schone backup terugzetten.

Tegelijk werd dinsdag bekend dat de servers van WordPress zelf gehackt zijn, en dat snoodaards achterdeurtjes geïnstalleerd hadden in enkele veel gebruikte plugins die WordPress-gebruikers daar downloaden.

Enerzijds verschrikkelijk dat zoiets kan. Anderzijds een troost ook; want als zij zelf al machteloos staan tegen aanvallen, wat moet ik dan?


[x]#8923 fan donderdag 23 juni 2011 @ 09:35:52