Citaat van de dag | 0712

Gemeenten weten niet hoeveel en welke burgers het gemeentehuis nog steeds verlaten met een falende chip. Daar wordt geen onderzoek naar gedaan. Bij de uitgifte van paspoorten wordt ook niet gecontroleerd of de in de chip opgenomen vingerafdruk juist is afgenomen en of deze goed uitleesbaar is. Het nieuwe paspoort is vijf jaar geldig.

Webwereld: ‘Gemeenten blijven falende paspoorten uitgeven’

Goed, die centrale database met vingerafdrukken komt er dan niet. Al vermoed ik tegelijk dat die er al was, en nu moet worden vernietigd.

Maar dat de truc om alle vingerafdrukken te verzamelen vervolgens zo veel onbruikbare paspoorten oplevert, is weer het andere uiterste. Door deze laksheid lijkt het aanmaken van die centrale database ineens het belangrijkste doel te zijn geweest.

ziet ook: Een wens tot kwetsbaarheid.


[x]#9003 fan dinsdag 12 juli 2011 @ 11:32:52


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden