Tour de wrangs xiii

Elk jaar spreek ik mijzelve toe om me niet te laten meeslepen. Ieder jaar moet ik constateren dat ik weliswaar afstand houd, maar de rest van Nederland niet. Nooit gaat het over wielrennen, behalve in juli.

Dus buig ik maar weer mee.

Toch bewijst ook de Ronde van Frankrijk van 2011 dat deze wielerkoers de saaiste van het hele jaar is. Quatorze Juillet zijn we inmiddels, ruim over de helft van het aantal te verrijden etappes. En niets is er gebeurd. Aan fietsen.

Dus wordt er vooral geluld over wielrenners die zijn gevallen met hun fiets; al dan niet door eigen schuld.

Maar vandaag zou het dan eindelijk beginnen, met de eerste bergrit. Het publiek wordt lekker gemaakt, want nu zal het gebeuren. En ik opnieuw geloof daar niets van. De favorieten zullen allereerst naar elkaar kijken. Zoals altijd.

Goed, dan zal ik om een uur of vier even de TV aanzetten. Zonder geluid.


[x]#9007 fan donderdag 14 juli 2011 @ 11:25:01


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden