20 jaar WWW

                      WorldWideWeb – Executive Summary

The WWW project merges the techniques of information retrieval and hypertext to make an easy but powerful global information system.

The project started with the philosophy that much academic information should be freely available to anyone. It aims to allow information sharing within internationally dispersed teams, and the dissemination of information by support groups.

announcement by Tim Berners Lee, on 6 viii 1991

Internet had ik al een tijd gebruikt, voor ik er toe kwam om ook eens iets via het hypertext transport protocol te doen, en een website te bezoeken.

Dat moet in 1992 zijn geweest. Op de universiteit.

Veel indruk maakte het nog niet, zo’n website. En plannen om zelf ooit zo’n site te gaan maken, waren er al helemaal niet. Wat zou ik er ook op kwijt moeten? Bovendien was er usenet al, voor de sociale contacten online, waarop heel simpel tekst was te plaatsen. En Telnet had tenminste nog het nut dat je er bibliotheekboeken mee kon aanvragen.

Inmiddels zou ik niet meer weten wanneer ik voor het laatst Telnet heb gebruikt. Of Usenet.

Het Wereldwijde web heeft gewonnen. Vaak bekijk ik zelfs mijn e-mail via een website. Bewerk ik teksten en andere zaken in de browser; waar voorheen allemaal aparte software voor nodig was.

Toch durf ik de stelling ook wel aan dat de wereldwijde web zijn rijkdommen pas echt ging tonen toen Google actief werd.


[x]#9112 fan zaterdag 6 augustus 2011 @ 23:26:44


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden