Citaat van de dag | 1125

Bij de griepprik is het eigenlijk nooit over de inhoud gegaan. Het effect op de sterfte was bij de invoering, halverwege de jaren negentig, nauwelijks een argument. Het succes van het massaal invoeren van de griepvaccinatie door huisartsen was min of meer een toevallige samenloop van omstandigheden: er was geld, er waren belangen van beroepsverenigingen om praktijkondersteuning uit te bouwen, en na een jaar zagen aanvankelijk onwillige huisartsen dat ze betrekkelijk makkelijk extra inkomsten verwierven. Het enthousiasme had maar weinig te maken met de overtuiging dat het allemaal heel nuttig was.

Ned Tijdschr Geneeskd., ‘Herfstrituelen’


[x]#9488 fan vrijdag 25 november 2011 @ 14:49:18


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

2 kommentaren

Achille van den Branden  op 25 november 2011 @ 15:33:02

Een hakkelende huisarts Hans van der Linde, die de belangenverstrengeling kwam aankaarten bij de discussie over het griepvirusvaccin, werd laatst nog in Pauw & Witteman in de vernieling gepraat door Ab Osterhaus. Zonder dat P & W ingrepen.

eamelje.net  op 25 november 2011 @ 16:29:00

Pauw & Witteman me zijn te vaak Jut & Jul van het peerdenspul, daar kan ik nog geen tien tellen naar kijken.

Maar dat Osterhaus en zijn club een op zich puur wetenschappelijke discussie smoren met een rechtszaak is een immens probleem. Iatrogene kwalen bestaan, en Osterhaus heeft zwaar de schijn tegen.