Christopher Hitchens [1949–2011]

Zoals ik schreef tijdens de weken dat ik las in de autobiografie Hitch-22:

Toen Christopher Hitchens [1949 ]zijn memoires schreef, en uitbracht, was hij nog een man met een leven voor zich. Dat gegeven alleen al riep de vraag op waarom hij op dat moment per se wilde terugblikken. Daarop werd er slokdarmkanker ontdekt, en kon geen dokter hem meer garanderen dat hij zijn verjaardag nog eens zou meemaken.

Zijn dood is een aangekondigde dood. En ik geef toe meerdere boeken van hem gelezen te hebben dit jaar om op het moment van verscheiden iets te verwijzen te hebben.

Hitchens heeft nut gehad, in mijn leesgeschiedenis. Zelfs al heeft hij politiek ook zulke rare uitspraken gedaan dat ik dit nut ineens betreurde.

boeklog over Hitchens

in memoriams: The Guardian, Hitchens in Quotes [The Daily Telegraph], The New Yorker, Vanity Fair, Ian McEwan, Peter Hitchens, Gawker


[x]#9563 fan vrijdag 16 december 2011 @ 10:20:25