En eamelje.net dan?
over de toekomst van mijn beider weblogs

Op boeklog prijkt vandaag de aankondiging dat ik het in 2012 een stuk kalmer aan doe met het schrijven over boeken.

De tijd die daardoor vrijkomt, zou ik bijvoorbeeld kunnen besteden aan mijn oer-weblog. Om eamelje.net weer op te stoten in de vaart der volkeren. Want het is wat in de nederklits geraakt.

Ooit, tot 2007, was eamelje.net een belangrijker website dan boeklog. De pagerank was hoger. Er kwamen hier tot twee keer meer bezoekers. Tot boeklog ineens recordaantallen visite zou gaan ontvangen — aantallen nog altijd niet geëvenaard — en de balans omsloeg.

Zeker in 2011 was eamelje.net vaak niet meer dan een plek om aan te kondigen dat er iets nieuws op boeklog was verschenen. Maar die automatische vulling valt nu grotendeels weg. Dus moet er wat anders.

Punt is alleen, ook in de elfde jaargang heb ik nog altijd geen idee waartoe eamelje.net eigenlijk dient. Laat staan hoe ik het weblog een hogere kwaliteit kan geven.

Al levert dat gegeven ook de ruimte op om alles eens helemaal anders te doen.


[x]#9651 fan zondag 1 januari 2012 @ 13:00:25