Afgesloten
illustratie van week 6

Van de week brak me een sleutel in een fietsslot af. Dat was nog een vreemd gevoel. Ineens leek het of staal van de sleutel tussen mijn vingers vloeibaar werd. Want de sleutel draaide wel, maar het slot ging niet mee open.

Verder was er niet veel aan de hand. Ondanks de breuk stak er nog genoeg sleutel uit het slot om houvast te bieden. Ik had een Zwitsers zakmes bij me, met een tangetje waarmee het goed peuteren was. En de reservesleutel zat in mijn portemonnee.

Maar merkwaardig genoeg werkt het verstand bij mij dan toch zo dat onmiddellijk allerlei rampscenario’s opgesteld worden, en uitgewerkt. Ineens ook dook de wetenschap weer op dat discussloten helemaal niet zo goed tegen diefstal beschermen — iemand die regelmatig containers moest inklaren, had me ooit verteld dat de sleutels altijd zoek waren van de discussloten op die dingen. En dat een batterijboormachine steevast binnen een paar tellen soelaas bood.

Nu is het enige probleem nog dat ik geen reservesleutel meer heb.

Maar, hoeveel jaar ging de vorige mee? En kwam het probleem door gebrekkig onderhoud, of was het een freak-accident doordat de relatief warme sleutel in een ijskoud slot werd gewurmd?


[x]#9798 fan zaterdag 11 februari 2012 @ 14:01:29