Citaat van de dag | 0323

Zolang het taalspel van de bonentellers domineert, is het belangeloze onderzoek en onderwijs dat aan zichzelf genoeg heeft ten dode opgeschreven. Het is dan ook hoog tijd voor een frontale aanval op het nuttigheidsdenken in plaats van de omtrekkende bewegingen van Asscher en mijn gewaardeerde collega’s. Weten wij wel wat morgen economisch nuttig is? Is innovatie niet per definitie onvoorspelbaar en dus onkenbaar? Is sturen op de kennis van vandaag voor de innovatie van morgen dan ook niet een knoert van een denkfout?

Patenten, r&d witte jassen hebben niets met innovatie te maken. Patenten zijn de wapens van dure advocaten die in opdracht van Microsoft Apple dwarszitten of omgekeerd; r&d is vooral een fiscale aftrekpost.

Ewald Engelen, ‘Economie Nuttigheidsgezever’


[x]#9958 fan vrijdag 23 maart 2012 @ 13:29:35


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden