Citaat van de dag | 0328

Nieuws in hun klassieke visie stoelt op twee concepten die achterhaald zijn geraakt. Het eerste is hun monopolie: ooit waren uitgevers en journalisten de enige bron van al het nieuws, in elk geval de enige betrouwbare bron. Wie toe wilde treden tot de markt voor nieuws, moest hoge investeringen doen. Drukpers of uitzendlicentie, distributieapparaat, professionele redactie, advertentieverkoop. Wie dat goed voor elkaar kreeg, drukte tot eind jaren negentig zijn eigen geld.

Het tweede concept dat journalisten en uitgevers als een wurgkoord de adem en het verstand beneemt, is “nieuws als container”.

Henk Blanken, ‘Geld verdienen op de spotmarkt van het nieuws’

Boeklog over Blanken


[x]#9974 fan woensdag 28 maart 2012 @ 10:27:39


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden