Wat vind ik nu een mooi boek? | 29


een ontwerp van Jamie Keenan

Nabokov zelf was slecht te spreken over de kaftontwerpen van Lolita. Slechts voor de uitvoering van de eerste Nederlandse vertaling maakte hij een uitzondering indertijd.

Maar ondertussen blijft het boek herdrukt worden. In vele talen. En steeds weer proberen mensen het definitieve idee over het boek vast te leggen in hun ontwerp voor een kaft. Ik verwees zelfs in dit serietje al eens eerder naar éen.

John Bertram was daar nog niet tevreden mee, en schreef een wedstrijd uit voor het mooiste kaft. En dat evenement levert dan weer een andere boekuitgave op. Met voorbeelden zoals dat van Jamie Keenan, die het beeld van een anoniem kamerplafond tegelijk op meisjesbenen en een onderbroekje liet lijken.


[x]#9979 fan donderdag 29 maart 2012 @ 22:20:19