Noodzakelijkheden
week 13

De nieuwsmedia zijn onthand. Want hun normale manier van werken werkt even niet meer. De politici die er toe doen, praten nu niet met hen. Dus is er vreemd genoeg ineens geen enkel hard nieuws. En daarom wordt net gedaan of speculatie en opinie dat nieuws is.

Momenteel zijn namelijk de drie partijen die het kabinet Rutte uitmaken in onderhandeling. Want er schijnt drastisch bezuinigd te moeten worden. Vanwege het begrotingstekort, de te hoge staatsschuld, en omdat de triple-A status gevaar zou lopen, waardoor lenen voor de Staat duurder wordt.

Alleen heeft Nederland helemaal geen staatsschuld, anders dan men ons wil doen laten geloven.

Als politici de pensioenreserve in Nederland mee zouden nemen op de balans, zoals in Duitsland wel gebeurt, zijn plots alle problemen weg.

Maar het vreemde met die pensioenreserve is: die telt helemaal nergens bij mee. Dus wordt paniekerig gedaan dat de Nederlandse bevolking zulke hoge hypotheken heeft afgesloten — wat de mensen heel arm zou maken. Terwijl Nederlanders juist heel rijk zijn. Aleen weegt bij deze uitspraak niet mee dat iedereen die werkt ook nog ergens een hoop spaargeld heeft opgepot, waar ze mogelijk pas iets van terugzien na hun vijfenzestigste.

En zeg nu niet dat er toch Europese afspraken gelden voor het bepalen wat de staatsschuld is.

Indertijd, toen nog alleen Luxemburg aan de voorwaarden voldeed om toe te treden tot de Europese Monetaire Unie, heeft Financiën hier wel degelijk even de pot aan ambtenarenpensioenen bij het landsvermogen meegeteld. Kon Nederland ineens wel meedoen aan de EMU.

Dat dit nu niet gebeurt, heeft daarmee een reden.

En die reden lijkt me geen andere dan dat politici de meeste macht hebben als het kiezersvolk overtuigd is dat de toestand nog amper te redden valt.

Maar in plaats dat onze nieuwsmedia zulke mechanismen uitleggen, gaat iedereen mee in het bedrog. Want nieuwsmedia die tegen de macht aanschurken, voelen zich daardoor vanzelf ook een beetje machtig.

Het is allemaal heel erg.

Rampen komen, mits onze leiding de passende maatregelen weet te nemen.

Me dunkt, wie zich afhankelijk maakt van de grillen van VVD, CDA, en PVV verdient niet beter dan angst.


[x]#9989 fan maandag 2 april 2012 @ 10:49:55

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Plofkip  week 5212/2012
 • Vitaminepillen  week 5112/2012
 • Gestrand  week 5012/2012
 • Reistijd  week 4912/2012
 • EPD  week 4812/2012
 • Dallas  week 4711/2012
 • 2LO  week 4611/2012
 • Rampen  week 4511/2012
 • Waan  week 4411/2012
 • Gemak  week 4310/2012

 • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

  ien réaksje

  Rob Alberts  op 4 april 2012 @ 10:04:30

  Zelf maak ik mij vooral zorgen om de effecten van een hogere olieprijs.
  Het verlies van de hypotheekaftrek vind ik niet belangrijk. Deze subsidie is niet meer van deze tijd!
  De verhalen over de BTW in Denemarken geven aan dat het ook maar een idee is, veel belasting of weinig. Aandacht voor de zwakkeren blijft belangrijk!
  Vriendelijke groet