Citaat van de dag | 0506

Wielrennen, dat heeft helemaal niets te maken met sport zoals we dat zouden willen. Wielrennen heeft niets te maken met begrippen als eerlijkheid, ethiek en sportiviteit. Wielrennen verschilt van andere sporten waar doorgaans de beste wint: daar is het duidelijk en simpel. Om die reden zijn andere disciplines niet altijd even boeiend, om het maar voorzichtig uit te drukken.

In de wereld van het wielrennen is het een onverenigbare combinatie: winst en tegelijkertijd het spel eerlijk spelen. Termen als moraal en gerechtigheid krijgen iets gecompliceerds als het om wielrennen gaat. Om die reden is wielrennen de boeiendste sport die er te vinden is […]

Herman Chevrolet, ‘Een onverenigbare combinatie’

Boeklog over Chevrolet


[x]#10060 fan zondag 6 mei 2012 @ 19:53:51


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden