Te fietsen | week 28
regen ii

Het regende toen ik even een eindje om ging, gisteren. Zoals het wel vaker regende deze zomer. Maar heel nat was het niet. En het waaide al evenmin. Bovendien was het niet koud, dus ging ik gewoon uit rijden in een shirtje en een korte broek.

Bloot vel mag nat worden. Dat is niet erg.

En het was goed, zo in de regen. Er was verder helemaal niemand op straat, midden op de vrije dag. Behalve dan dat heel af en toe wat mensjes in blik passeerden, achter glas; met de ruitenwissers aan.

Als het regent schijnt er meer zuurstof in de lucht te zitten. Mensen leveren niet zelden betere sportprestaties dan.

Mij viel deze rit allereerst op hoe groen de wereld er bij lag deze keer.

Als de zon schijnt, is er namelijk automatisch ook heel veel schaduw; waardoor je lang niet alles goed kunt zien.

Waait er wind, dan bewegen de bomen en de struiken, wat hun vormen al evenzeer vertekent.

Dus reed ik nu door lanen die er ineens kalmpjes bijlagen als groene kathedralen; omdat hoog boven mijn hoofd de bomen aan weerskanten van de weg een gewelf hadden gevlochten.

En ik deed het mij aan tijd. Ik had gelegenheid om te kijken, en daarmee te zien dat al het vertrouwde er net even anders bijstond deze keer.

Was het ondertussen droog geworden ook na een uurtje op de fiets. Want dat is zo merkwaardig aan het rijden in de regen. Op een gegeven moment neem je de nattigheid niet meer waar. Maar al evenmin valt daardoor op dat de neerslag opgehouden is.


[x]#10210 fan maandag 9 juli 2012 @ 23:00:45