Citaat van de dag | 0711

Hoe zouden we dan moeten omgaan met doping? Allereerst zou het belang van de wielrenner voorop moeten staan. De gezondheid staat hierbij centraal en daarnaast een optimale begeleiding om de renner te kunnen laten komen tot topprestaties. Voorts zou er, bij een einde aan het dopingverbod, absolute openheid moeten zijn van alles wat een renner gebruikt. Dopingcontroles zullen worden omgevormd tot gezondheidscontroles en bij twijfel aan de gezondheid van de renner geldt geen schorsing, maar een (tijdelijk) startverbod, in het belang van de renner zelf. Als we het over eerlijke topsport hebben, dan zouden we hiermee in elk geval al een aardig eind op weg zijn.

Daarnaast zal het wielrennen veiliger moeten worden gemaakt.

Alexander van Straten, ‘Je bent geen bikkel als je doorfietst met een botbreuk’


[x]#10216 fan woensdag 11 juli 2012 @ 12:56:35


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden