Citaat van de dag | 1020

Gedeputeerde Staten vonden intussen niet dat het tijd werd om kalmer aan te doen. Ook was het nog geen tijd voor overleg. Integendeel, de risicorapporten werden achtergehouden en het parool was: met verdubbelde ijver voorwaarts met de ontwikkeling van het Oostvaarderswold. Deloitte had deze strategie trouwens ook geadviseerd. Tempo houden, snel besluiten voorleggen om ‘momenten voor politieke discussie te minimaliseren’.

Vervolgens zei staatssecretaris Bleker op zijn eerste dag nee en kon het grote moord en brand-schreeuwen beginnen. Deze bestuurlijke praktijk is bekend, heet keurig het creëren van commitment dan wel zorgen dat het point of no return is gepasseerd.

Martin Sommer, ‘Vooral Henk Bleker gaan we missen’


[x]#10412 fan zaterdag 20 oktober 2012 @ 23:59:00