Citaat van de dag | 1114

Zo’n lijst met allerlei stoffen erop werkt paradoxaal genoeg ook als een soort propaganda. Sporters, pseudodokters, dubieuze teamartsen en andersoortige charlatans denken vaak: ‘Ze hebben dat middel toch niet voor niets op die lijst gezet, dan zal het wel prestatiebevorderend werken’. Dat kan levensgevaarlijke toestanden in de hand werken. Ik heb ooit meegemaakt dat een sporter uit een Oostblokland vroeg of insuline op de verboden lijst stond. Dat was niet het geval, waarop die sporter liet weten het in dat geval te willen gebruiken. Daarop besloot het IOC om insuline te verbieden, hoewel het helemaal niet prestatiebevorderend werkt. Ik heb mij in een brief aan het IOC nadrukkelijk van dat besluit gedistantieerd. Insuline was geen probleem en nu werd het opeens wel een probleem. Dat geldt voor veel middelen.

‘5 vragen aan Harm Kuipers, oud-wereldkampioen schaatsen en dopingdeskundige’


[x]#10491 fan woensdag 14 november 2012 @ 12:52:33