Te fietsen | week 49
regen iv

Dit jaar teken ik telkens even aan hoeveel kilometers er gefietst werden die dag, en in hoeveel ritjes dat totaal behaald werd.

Daarbij gaat het me niet om records; noch om het de ene maand beter te doen dan de vorige. Ik ben gewoon benieuwd of er enige regelmaat in mijn fietsen te ontdekken is. En zo ja, waar die dan uit bestaat.

Bovendien is dat overzichtslijstje gewoon een tekstbestandje. En per se geen spreadsheet, waarin de kilometrages in de cellen elke maand automatisch worden opgeteld; met gemiddelden, en standaarddeviaties en al.

Het is zo makkelijk te overdrijven bij dit. Bij alles.

En toch had ik éen factor moeten toevoegen aan dat overzichtje met die kilometerstanden. Wat voor weer het was, speelt nogal een rol bij de beslissing om de fiets te pakken. Alleen al omdat ik alternatieve methoden heb om ergens te komen.

Terugkijkend op november valt me bijvoorbeeld op dat er geen maand was in 2012 met meer lege vakjes. Terugkijkend meen ik ook dat het nogal eens regende in november.

En als ik fietste waren de wegen vrijwel altijd nat.

Toen ik er eenmaal op lette, viel op dat het vrijwel geen dag zonder spatborden had gekund. En dat ik zelden zo vaak het zand van de fietsframes heb moeten borstelen.

Maar misschien vergis ik me, en was juist oktober zo nat; en begonnen die eeuwig natte wegen al veel eerder. Het KNMI heeft het namelijk over een een droge en warme herfst.

De herinnering corrumpeert nogal gemakkelijk. Helemaal waar het om bijzaken gaat. Willen aantekeningen een goed tegengif zijn, dan moeten die wel voldoende informatie bieden.


[x]#10539 fan maandag 3 december 2012 @ 12:18:25