Citaat van de dag | 0221

Het is tijd dat de discussie over internet, censuur en controle met feiten wordt gevoerd in plaats van met emoties,’ zegt Appelbaum na een middag lang praten en prutsen met apparaten. ‘OONI stelt ons in staat om met data aan te tonen wat we eigenlijk al weten. Op de een of andere manier hebben we de waarden die wij als samenleving hebben geformuleerd over privacy en censuur niet naar het internet getransporteerd. We hebben totalitarisme en de politiestaat op elk gebied van ons leven afgewezen, maar op het moment dat we een apparaat aanzetten dat op het internet is aangesloten, gooien we alle vrijheden waar we in de echte wereld voor hebben gevochten overboord. We hebben er vormen van de meest kwaadaardige controle geïntroduceerd die ooit zijn uitgevonden.

Jacob Appelbaum in: ‘Anonimiteit is een mensenrecht’


[x]#10801 fan donderdag 21 februari 2013 @ 21:12:33


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden