Citaat van de dag | 0222

Ondanks de grote verscheidenheid aan kranten (“Nederland telt zó veel kranten voor een land van zulks formaat – het is bizar.”) valt de kwaliteit van het journaille tegen. “Ik lees het Financieel Dagblad, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Lange tijd vond ik Nederlandse krantenstukken feitelijk slecht onderbouwd. Sommige krantenrubrieken waren net blogs – laatst las ik nog een stuk in de Volkskrant over een vrouw die vertelde over haar persoonlijke ervaringen als zzp’er. Zulke stukken zijn alleen leuk als je ze goed schrijft; de lat ligt erg hoog. Tijdschriften zoals Elsevier en De Groene Amsterdammer waren zo mogelijk nog erger.”

Matt Steinglas, in: ‘Artikelen in Nederlandse kranten zijn vaak feitelijk slecht onderbouwd’


[x]#10805 fan vrijdag 22 februari 2013 @ 15:34:52