Citaat van de dag | 0426

Hoe is het te verklaren dat de overheid in Nederland zo ingewikkeld is?

“Er ontbreekt een visie op het geheel. Wat moet een overheid doen? Die principiële vraag wordt niet gesteld, laat staan beantwoord. Het wordt ook steeds moeilijker om die visie te ontwikkelen. Kabinetten volgen elkaar in dit land steeds sneller op, het afgelopen decennium is elke twee jaar een nieuw kabinet aangetreden, in een nieuwe politieke samenstelling, met een nieuw regeerakkoord, met nieuwe ministers en staatssecretarissen die stuk voor stuk een enorme dadendrang hebben, die in een heel hoog tempo willen scoren met het ene na het andere voorstel. Dat verdraagt geen samenleving. Je krijgt plak- en pleisterwerk.

Ombudsman Alex Brenninkmeijer in: ‘De overheid wantrouwt haar burgers’


[x]#10995 fan vrijdag 26 april 2013 @ 09:09:21