Lucky Luke | week 03
Morris & Goscinny

Er zullen weinig scenaristen zo productief zijn geweest als René Goscinny was in de eerste helft van de jaren zestig. Punt wordt dan wel dat zo’n veel gevraagd auteur iets moet verzinnen dat het leven makkelijker maakt voor hem.

Goscinny begon al vroeg aan het recyclen van ideeën, nadat hij eindelijk als volwaardig auteur van Lucky Luke was erkend op de boeken. Deze trucs vallen onbarmhartig op bij het op tempo lezen van de boeken. Terwijl ze bij het schrijven misschien niet eens doelbewust werden toegepast.

Werden de albums daar minder van? Dat niet eens per se. De grootste verrassing is alleen weg bij het lezen — waardoor een album dat je nooit eerder zag toch vertrouwd is alsof het al eeuwen tot je culturele bagage hoorde.

boeklog 21 vi 2013


[x]#11143 fan vrijdag 21 juni 2013 @ 14:49:08