Citaat van de dag | 0627

Van Oenen wijst erop dat al dat overleggen leidt tot een overmaat aan beleid. Bovendien is er altijd nog weer meer en beter overleg mogelijk en staat het resultaat van al dat overleggen niet in verhouding tot alle tijd en energie die er ingestoken is. Tot overmaat van ramp kunnen we na al dat overleg ook nog eens niemand anders dan onszelf de schuld geven van dat tegenvallende resultaat, tenslotte waren we er zelf bij betrokken.

Volgens Van Oenen lijden we daardoor inmiddels aan wat hij ‘interactieve metaal­moeheid’ noemt. Hij vermoedt dat de democratie ‘ons tegenwoordig heel letterlijk te veel van het goede geworden is’. Niet het falen, maar juist het succes is volgens hem nu het te overwinnen probleem.

Aukje van Roessel, ‘Overbelast’


[x]#11159 fan donderdag 27 juni 2013 @ 12:10:43