Citaat van de dag | 0628

Er is simpelweg niet zoiets als ‘de markt’. Elke markt kent zijn eigen spelregels. Spelregels gedicteerd door techniek, politiek, verkopers en kopers. Die spelregels kunnen rechtvaardig zijn of onrechtvaardig, maar er is geen formule die zegt dat het vrije spel van economische krachten altijd voor dezelfde uitkomsten zorgt. Om te begrijpen waarom de prijs is zoals hij is, waarom de inkomensdistributie is zoals hij is, waarom onze producten zijn zoals ze zijn, moet je de machtsverhoudingen begrijpen.

Jesse Frederik, ‘Macht’


[x]#11162 fan vrijdag 28 juni 2013 @ 11:21:52


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

Gelkinghe  op 29 juni 2013 @ 23:08:49

De factor macht verklaart bijvoorbeeld ook waarom de huurprijzen van vastgoed in winkelstraten, ondanks de toenemende leegstand, nauwelijks dalen. De aanbieder bepaalt de prijs, niet de markt. Dat aanbieders een dergelijke houding vrij lang kunnen volhouden, laat zien dat ze veel te hoge reserves uit hun arbeidsloze inkomen hebben opgebouwd.