Citaat van de dag | 0629

Wielersport wordt tegenwoordig anders bekeken, het spel moet eerlijk worden gespeeld. Wat vreemd is, want het is nooit iets anders geweest dan een sport waar andere regels tellen dan in al die andere disciplines waar sportiviteit en eerlijkheid belangrijk zijn. De reden daarvoor is algemeen bekend: wielrennen ontstond niet als zoiets als voetbal of rugby of, wat mij betreft, korfbal, om de jeugd discipline te leren. Neen, in de eerste plaats wilde men kranten verkopen, fietsen aan de man brengen. Iets later werden dat producten als niet te drinken aperitieven, wasmachines, Italiaanse salami’s van deplorabele kwaliteit of laminaatvloeren die altijd opkrullen. Ik wil maar zeggen: wielrennen speelt zich af in een ander universum dan gelijk welke sport dan ook. Mensen die momenteel het wielrennen met een calvinistische oogopslag bekijken, vergeten dat wel eens.

Herman Chevrolet, ‘Eerlijkheid hoort niet thuis in het wielrennen’

Boeklog over Chevrolet


[x]#11169 fan zaterdag 29 juni 2013 @ 13:12:18


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden