Citaat van de dag | 1223

Naar de mentaliteit van de dopingbestrijders – de door Fresco genoemde ‘preventieve opsporingsambtenaar’ – is in Denemarken in september jl. door Verner Møller een gedegen onderzoek gepubliceerd: ‘Who guards the guardians’. Hij introduceert het begrip ‘corrupt idealism’. De mensen die van zichzelf overtuigd zijn dat ze voor de goede zaak staan, veroorloven zich gedrag en ‘vrijheden’ waarmee ze zelf over grenzen heengaan die ze hun verdachte medemens ontzeggen. Daarmee vergroten ze de kwetsbaarheid van atleten ten opzichte van de dopingbestrijders. Anders gezegd: ‘Ons heilige doel heiligt (bijna) alle middelen.’

Paul Ruijsenaars, ‘De sportwereld als criminele organisatie’


[x]#11406 fan maandag 23 december 2013 @ 13:46:33


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden