Citaat van de dag | 0105

U weet niet of u niets te verbergen heeft. U bepaalt niet volgens welke regels de computers van een vreemde mogendheid u beoordelen, hoe profielen werken en of ze wel correct zijn. Dat bepalen diensten waar we nog onvoldoende van weten. Wat wel duidelijk is dat men niet werkt volgens regel die wij met elkaar hebben afgesproken. Specifiek op de NSA: De Amerikanen behandelen niet Amerikanen anders en erkennen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens niet. Dus hoe kan iemand beweren dat ze niets te verbergen heeft. Uiteindelijk bepalen we dat niet zelf, maar een cluster aan computers van een dienst die stelselmatig blijkt te liegen over wat ze nou wel of niet doen;

Brenno de Winter, ‘Ik heb niets te verbergen,
Waarom 1984-retoriek onlogisch is’


[x]#11449 fan zondag 5 januari 2014 @ 23:50:41