Citaat van de dag | 0402

Terug naar de laboratoria, daar zien we pas echt hoe zorgverzekeraars werken. Het prijsverschil tussen Nederlandse en Duitse labs laat zich niet verklaren door de kwaliteit van het onderzoek. Kwalitatief scoren de goedkope Duitse labs beter dan de duurdere Nederlandse diagnostische centra. De bedrijfsvoering in labs in beide landen verschilt echter fors. Een paar cijfers: een voltijds laborant in een Nederlands lab levert gemiddeld honderd analyses per dag, tegenover vijfhonderd in Duitsland. En Nederland heeft met 160 labs bovendien veel meer laboratoria per hoofd van de bevolking dan Duitsland.

Vanwege de overcapaciteit draaien de Nederlandse labs nog niet eens op halve kracht. […]

Sander Heijne, ‘Waarom zorgverzekeraars met liefde de boeman uithangen’


[x]#11782 fan donderdag 2 april 2015 @ 09:38:23


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden