Citaat van de dag | 0507

De meeste mensen denken bij economie aan geld, maar in de economische wetenschap speelt geld gek genoeg eigenlijk geen rol. Geld is voor economen en in economische modellen gewoon een ruilmiddel, het heeft geen zelfstandige eigenschappen en invloed. Je kunt schulden en bezittingen tegen elkaar wegstrepen en ‘dus’ zijn zowel schulden als kapitaalbezit economisch niet relevant. Sterker nog, geld creëert evenwicht, doordat prijzen zich aanpassen aan vraag en aanbod. Aldus de leer.

Geen wonder dat je dan de financiële crisis niet zag aankomen, zegt de Groningse econoom Dirk Bezemer.[…]

Mirjam de Rijk, ‘De crisis is toch voorbij?’
Dertien mythes over (oorzaken en bestrijding van) de economische crisis


[x]#11855 fan donderdag 7 mei 2015 @ 15:24:07


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden